Een ontwerper/fotograaf/kunstenaar/ dichter sterft onverwacht achter z’n computer. Een gelijkgestemde zoon blijft achter, zoekend naar een manier om het werk van zijn vader voort te zetten, hem te herinneren, los van hem voort te leven en tegelijkertijd met hem verbonden te blijven.

Diepe Shit
Mijn vader zag in mij vaak zichzelf. Zo vaak dat ik op den duur mezelf in hem ging zien. Dit project is voor mij de manier om te onderzoeken en te vinden wie ik ben zónder mijn vader maar wel dóór mijn vader.

Wat moet het project opleveren…?
Dit project laat zien hoe ik door, van en met het onvoltooide levenswerk van mijn vader mijn eigen kunst maak. Hopelijk biedt dit troost voor vele mensen die net als ik zich willen verbinden met hun dode of levende ouders en er tegelijkertijd ook van los willen komen.

Wat ik zoek?
Documentatie van het proces dat leidt naar een kunst/design project dat gaat over het volgen van je dromen en het vinden van je eigen weg. Over het vormen van je eigen identiteit in relatie tot je ouders en over hoe lastig het kan zijn om los te komen van iets waar je eigenlijk niet van los wíl komen. Omdat hij er nu niet meer is, maar ook omdat het deel is van jezelf.

Ken of ben jij die film-/documaker die zich aangesproken voelt door dit project en voor zichzelf een rol weggelegd ziet in het in beeld brengen van het onderliggende verhaal en/of de verslaglegging het creatieve proces waar ik momenteel middenin zit?

Plaats dan een reactie op dit bericht of stuur mij een mail

Plaats een reactie